Anna äänesi sille joka saa sen kuuluviin. - Valtuustovaalien äänestys 6.–27.11. Tutustu ehdokkaisiin

Uutiset

Ajankohtaista metsäasiaa meiltä teille. Klikkaa lukemaan tuoreimmat Metsänhoitoyhdistysten uutiset.

    1. Anna äänesi valtuustovaaleissa 6.-27.11.2024

      Kymenlaakso

      Äänestys on alkanut - tutustu ehdokkaisiin Mhy Kymenlaakson valtuustovaaleissa on 41 hyvää ehdokasta. Nyt pääset tutustumaan heihin kaikkiin tarkemmin ehdokasgalleriassamme https://mhy.editaprima.fi/ehdokasgalleria/. Kaikki äänioikeutetut saavat postitse äänestysohjeet. Äänestää voit joko sähköisesti tai postitse.

      Lue lisää
      Anna äänesi valtuustovaaleissa 6.-27.11.2024
    2. Mhy Kainuu on Vuoden Kymppi

      Mhy Kainuu on Vuoden Kymppi

      Valtakunnallinen

      Metsänhoitoyhdistys Kainuu on valittu Vuoden Kympiksi. Vuoden Kymppi on MTK:n metsävaltuuskunnan myöntämä tunnustus ansiokkaasta metsänomistajien etujen ajamisesta sekä jäsenten ja muiden metsänomistajien palvelusta.

      Lue lisää
    3. Ympäristötukea on mahdollista hakea esimerkiksi erityisen arvokkaille luontokohteille kuten puroille.

      Ympäristötuen hakeminen nyt metsänhoitoyhdistyksien palveluvalikoimassa

      Valtakunnallinen

      Metsänomistaja voi suojella metsää ja saada siitä korvausta 10 vuoden ympäristötukisopimuksella. Nyt Metsänhoitoyhdistykset tarjoavat kattavan palvelun ympäristötukien hakemiseen.  

    4. Metsänhoitoyhdistyksille Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

      Metsänhoitoyhdistyksille Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

      Valtakunnallinen

      Suomen 52 metsähoitoyhdistykselle sekä niiden kehitysyhtiö Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MhyP Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

    5. Kymenlaakson Metsänhoitoyhdistykselle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

      Kymenlaakson Metsänhoitoyhdistykselle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

      Kymenlaakso

      Olemme saaneet Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeuden osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen työn myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

    6. Metsänomistajat kiinnostuneempia puukaupoista enemmän kuin koskaan aiemmin

      Metsänomistajat kiinnostuneempia puukaupoista enemmän kuin koskaan aiemmin

      Valtakunnallinen

      Metsänomistajien kiinnostus puukauppaan on kasvussa, selviää syksyn Metsätutka-kyselystä. Vaikka puukauppaa on tehty viime aikoina ahkerasti, on metsänomistajilla vielä myyntiaikeita. Lähes 40 prosenttia metsänomistajista aikoo myydä puuta ensi vuonna. Puun hyvän kysynnän ja hinnan nousun merkitys puukauppaan kannustavana tekijänä on noussut vastauksissa aivan uudella tasolla.

    7. Raakkutuho on poikkeuksellinen myös edunvalvonnalle

      Raakkutuho on poikkeuksellinen myös edunvalvonnalle

      Valtakunnallinen

      StoraEnson hakkuulla tapahtunut, raakuille tuhoisa lainrikkomus on tuomittava. Hämmentävää tapauksessa on se, että kyseisen harvinaisen tapauksen johdosta julkisuuden alttarilla on pyritty tuomitsemaan koko metsäsektori. Metsätaloudessa ympäristöarvojen huomioiminen on osa jokaista tehtävää toimenpidettä. Pelkästään puukauppoja tehdään kuitenkin vuosittain yli 100 000 ja valitettavasti kaikkia vahinkoja tai tarkoituksellisia rikkomuksia ei voida estää.

    8. MTK: Luontoarvot osaksi metsänhoitoyhdistysten puukauppojen kilpailutusta       

      MTK: Luontoarvot osaksi metsänhoitoyhdistysten puukauppojen kilpailutusta

      Valtakunnallinen

      MTK:n metsäjohtokunnan mielestä metsäyhtiöiden sitoumukset esimerkiksi nykyistä leveämpiin suojavyöhykkeisiin ovat oikeansuuntaisia, mutta niiden kustannukset eivät saa jäädä vain metsänomistajien kontolle. ”Luontoarvot on syytä ottaa osaksi puukauppaa.

    9. Ehdota ansioitunutta metsänhoitoyhdistystä Vuoden Kymppi -palkinnon saajaksi

      Ehdota ansioitunutta metsänhoitoyhdistystä Vuoden Kymppi -palkinnon saajaksi

      Valtakunnallinen

      Ehdota Vuoden kymppi -palkinnon saajaksi metsänhoitoyhdistystä, joka on tehnyt sinuun positiivisen vaikutuksen. Ehdotuksia voit jättää aina 22. syyskuuta saakka.

    10. Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

      Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

      Valtakunnallinen

      Ehdotus vanhojen metsien kansallisiksi kriteereiksi on parhaillaan lausuntokierroksella. Kriteereitä on valmisteltu, koska EU:n biodiversiteettistrategian mukaan EU:ssa jäljellä olevat luonnontilaiset metsät ja vanhat metsät on suojeltava tiukasti. Suojelun toteuttamiseksi on määriteltävä, mitkä metsät ovat luonnontilaisia metsiä ja mitkä vanhoja metsiä.

    11. Henrietta Ahola tuuraa Anton Vinnikan opintovapaata

      Henrietta Ahola tuuraa Anton Vinnikan opintovapaata

      Kymenlaakso

      Tuore metsätalousinsinööri Henrietta Ahola odottaa innolla tulevaa vuotta ja uusia kohtaamisia jäsenien kanssa.

    12. EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

      EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

      Valtakunnallinen

      EU:n ennallistamisasetus tulee pian voimaan, sillä se on hyväksytty sekä Euroopan parlamentissa että jäsenmaita edustavassa neuvostossa. Voimaantulon myötä asetuksen toimeenpano on Suomessakin aloitettava. MTK on tehnyt asiassa aktiivista edunvalvontaa jo usean vuoden ajan. Vaikuttamistyö jatkuu myös toimeenpanovaiheessa.

    13. Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

      Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

      Valtakunnallinen

      OmaMetsä palvelut uudistuvat hurjaa vauhtia. Metsänhoitoyhdistyksien jäsenpalvelusta on rakentunut kilpailuvaltti, joka tuottaa metsänomistajajäsenilleen lisäarvoa. Uudistus varmistaa metsänomistajalähtöistä päätöksentekoa tukevaa tietoa. Tiedolla voidaan tukea metsänomistajien liiketaloudellisia puunmyyntien ja hoitotoimien suunnitteluja sekä vahvistetaan metsänomistajan omaa metsäsuhdetta. OmaMetsä palvelun uusissa ominaisuuksissa on otettu huomioon molempia. Palvelut kehittyvät ja uusia ominaisuuksia otetaan jatkuvasti käyttöön.

    2024 © Metsänhoitoyhdistykset