Anna äänesi sille joka saa sen kuuluviin. - Valtuustovaalien äänestys 6.–27.11. Tutustu ehdokkaisiin

Metsäalan uusi podcast syntyi Suomen Metsäsäätiön tuella - juontajina Jonna Matikainen ja Roope Tonteri

Valtakunnallinen

Jonna Matikainen ja Roope Tonteri juontavat Suomen Metsäsäätiön rahoittamaa uutta Honkataipaleella-podcastia. 

Suomen Metsäsäätiön rahoittama Honkataipaleella-podcast valottaa metsäalan arkea haastattelemalla metsäammattilaisia opiskelijoista eläkeläisiin.

Podcastia juontavat alan tunnetut käytännön tekijät, Jonna Matikainen ja Roope Tonteri. Kaksikko kiittää Suomen Metsäsäätiötä tuesta.

”Metsäalan tekijöillä ei yleensä ole resursseja saada ääntään kuuluviin. Metsäalan podcastia tarvitaan, sillä monella metsäasioista puhuvalla kokemus käytännön työstä voi olla vähäinen”, sanoo Roope Tonteri, metsätalousyrittäjä, metsänomistaja ja lumilautailun arvokisavoittaja.

Kahdeksanosaisen, viikoittaisen sarjan ensimmäinen jakso ilmestyi 25. lokakuuta. 

Suomen Metsäsäätiö edistää metsäelinkeinon elinvoimaa, Honkataipaleella-podcastin kohdalla erityisesti työvoiman riittävyyttä. Alalle tarvitaan tuhat uutta työntekijää vuodessa. Pulaa on erityisesti metsäkoneenkuljettajista, puutavara-autonkuljettajista ja metsureista. 

”Tavoite on, että nuoret sekä myös aikuiset alanvaihtajat kiinnostuisivat metsäalasta”, sanoo raakapuukuljetuksen ammattilainen ja puunkuormauksen nelinkertainen Suomen mestari Jonna Matikainen. 

Tonteri ja Matikainen tuovat äänitysstudioon omat kokemuksensa käytännön metsätyöstä.

”Töissä mitkään vaikeudet eivät saa olla ylitsepääsemättömiä, vaikka sataisi räntää vaakatasossa, tai koneeseen joutuisi tekemään remonttia 30 asteen pakkasessa”, Tonteri sanoo. 

Matikainen korostaa hänkin realistisen kuvan antamista alasta. Kyse on uskottavuudesta.

”Asioiden liika silottelu ei palvele tarkoitusta, mutta ei myöskään negatiivisuus. Kaikkeen pitää suhtautua tilanne huomioiden optimistisesti”, Matikainen toteaa.

Myöskään alan valoisaa puolta ei unohdeta. On etuoikeus tehdä Suomelle tärkeää työtä luonnossa, ulkoilmassa.

”Valmiin työmaan näkeminen maisemassa kompensoi kaiken hankalan, mitä työssä on voinut olla. Aurinko paistaa ja linnut laulavat”, Tonteri kuvailee. 

Metsäsäätiön toimitusjohtaja Martta Fredrikson toivoo podcastin tavoittavan erityisesti nuorta yleisöä.

”Metsäsäätiö rahoittaa koululaisten metsäkasvatusta laajasti, jotta entistä useammalla nuorella olisi mahdollisuus innostua metsästä ja metsien käytöstä. Pitkäjänteisen työn rinnalle tarvitaan myös uusia avauksia, josta tämä Jonnan ja Roopen podcast on erinomainen esimerkki”, Fredrikson sanoo.

Honkataipaleella-podcast on kuunneltavissa Spotifyssä, AppleCastissa ja YouTubessa.  

Suomen Metsäsäätiö toimii pääosin lahjoitusvaroin. Lahjoituksia saadaan metsänomistajilta ja puun ostajilta vapaaehtoisina menekinedistämismaksuina puukauppojen yhteydessä. Lahjoita sinäkin! Lisää tietoa osoitteessa metsasaatio.fi.

Ajankohtaista

  1. Mhy Kainuu on Vuoden Kymppi

    Mhy Kainuu on Vuoden Kymppi

    Valtakunnallinen

    Metsänhoitoyhdistys Kainuu on valittu Vuoden Kympiksi. Vuoden Kymppi on MTK:n metsävaltuuskunnan myöntämä tunnustus ansiokkaasta metsänomistajien etujen ajamisesta sekä jäsenten ja muiden metsänomistajien palvelusta.

    Lue lisää
  2. Ympäristötukea on mahdollista hakea esimerkiksi erityisen arvokkaille luontokohteille kuten puroille.

    Ympäristötuen hakeminen nyt metsänhoitoyhdistyksien palveluvalikoimassa

    Valtakunnallinen

    Metsänomistaja voi suojella metsää ja saada siitä korvausta 10 vuoden ympäristötukisopimuksella. Nyt Metsänhoitoyhdistykset tarjoavat kattavan palvelun ympäristötukien hakemiseen.  

  3. Metsänhoitoyhdistyksille Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

    Metsänhoitoyhdistyksille Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

    Valtakunnallinen

    Suomen 52 metsähoitoyhdistykselle sekä niiden kehitysyhtiö Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MhyP Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset