Metsänhoitoyhdistys on metsänomistajien hallinnoima ja tuottaa metsäpalveluita alueensa metsänomistajille.
Metsänhoitoyhdistys Sotkamo toimii pääsääntöisesti Sotkamon alueella. Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua puukauppaan, metsänhoitoon ja metsänomistamiseen liittyen. Olemme täyden palvelun metsätalo.
Visio: Metsänhoitoyhdistys Sotkamon jäsenille asiakaslähtöistä palvelua ja edunvalvontaa.
Sotkamon kirkonkylän keskusta on järvien ympäröimä; Sapsojärvi, Pirttijärvi, joka näkyy toimistomme ikkunasta, Sotkamojärvi ja Kiimasjärvi ja Kajaaniin mennessä vielä Nuasjärvi ym. pienet vesistöt. Metsämme ovat kaksijakoiset; reheviä kuusivaltaisia metsiköitä Vuokatin vaarajonossa ja Naapurinvaaralla sekä mäntyvaltaisia hiekkakankaita kirkolta etelään ja itään.
Avainluvut
1360
Jäsentä
1
Toimistoa
8
Henkilöstöä
6
Metsäasiantuntijaa
124 350
Yksityismetsän pinta-ala
53
Metsätilan keskikoko
325 000
Hakkuusuunnite
585 000
Puuston vuotuinen kasvu
2
Rahoitusvyöhyke
Ajankohtaista
Kaikki uutisetMetsänomistajilla on myyntihousut jalassa tänäkin vuonna
Valtakunnallinen
Metsänomistajilla on aikomus myydä puuta tänäkin vuonna, selviää kevään Metsätutka-kyselystä. Metsänomistajista lähes kolmannes aikoo myydä puuta vielä tänä vuonna, joista erityisesti varmasti myyvien osuus vastanneista on seurantahistorian korkein. Puun hinnan nousun merkitys puukauppaan kannustavana tekijänä on edelleen noussut.
MTK:n Bryssel-agenda: EU:n metsäedunvalvonnan keskeiset tavoitteet
Valtakunnallinen
Metsien ja maaperän käyttöön liittyvässä lainsäädännössä on varmistettava joustavuus ja kansallisten olosuhteiden huomiointi. EU:n päätöksenteossa on tuettava kestävää metsätaloutta, investointeja ja toimivia markkinamekanismeja, jotta biotalouden koko potentiaali voidaan hyödyntää.
OmaMetsään on julkaistu uusia ominaisuuksia mhy-jäsenille
Valtakunnallinen
OmaMetsä-palvelu on nykyajan metsänomistajan tärkein työkalu. Sen mobiiliversio kulkee mukana kätevästi taskussa. OmaMetsä on henkilökohtainen työkalu oman metsän tilanteesta ja hoidosta, paikallisten palveluiden saatavuuden varmistamisesta ja oman metsäasiantuntijan tavoittamisessa.
Metsäalan uusi podcast syntyi Suomen Metsäsäätiön tuella - juontajina Jonna Matikainen ja Roope Tonteri
Valtakunnallinen
Jonna Matikainen ja Roope Tonteri juontavat Suomen Metsäsäätiön rahoittamaa uutta Honkataipaleella-podcastia. Suomen Metsäsäätiön rahoittama Honkataipaleella-podcast valottaa metsäalan arkea haastattelemalla metsäammattilaisia opiskelijoista eläkeläisiin.
200 000
metsänomistajaa jäsenenä
1000
metsäasiantuntijaa metsänomistajien käytettävissä
yli 30
jäsenetukumppania, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita jäsenetuhintaan