PEFC-kriteerien sisäinen laadunvalvonta kunnossa Mhy Kymenlaaksossa
kymenlaakso
Vuoden alussa koko metsäala otti käyttöön päivitetyt PEFC-kriteerit. Kriteereissä lisättiin muun muassa säästöpuiden määrää ja tuotiin tiheiköt mukaan sertifikaattiin. Uutena asiana kriteereistä löytyy myös metsätoimijoiden sisäinen laadunvalvonta. Yritysten ja yhdistysten on tehtävä sisäistä PEFC-kriteerien sisäistä auditointia sekä pidettävä tästä kirjaa.
- Sisäisen auditoinnin vaatimus on ehdottomasti tätä päivää. Jokaisen toimijan tulee olla kiinnostunut oman toimintansa tarkastelusta ja siihen liittyvästä laadun valvonnasta. Vaatimus sisäisestä auditoinnista sertifiointiin liittyen linkittyy saumattomasti omaan käytössä olevaan ja hyödyntämäämme laatujärjestelmään, kertoo Mhy Kymenlaakson johtaja Panu Pettinen.
Mhy Kymenlaakso oli mukana ensimmäisessä otannassa, jossa Kestävän metsätalouden yhdistys ry tarkasti, miten sisäinen laadunvalvonta toteutetaan. Tarkastukset ovat osa vuosittaista sisäisen auditoinnin ohjelmaa ja tarkastusten tarkoituksena on arvioida laadunseurantatiedon luotettavuutta ja alueellista vertailukelpoisuutta, sekä tulosten käsittelyä laadunseurantaa toteuttavissa organisaatioissa.
Kokonaisuudessaan sisäisen auditoinnin toteuttaminen on tarkastajan mukaan hyvällä mallilla. Mhy Kymenlaakso on tehnyt tarkastusten dokumentointiin lomakejärjestelmän, jota myös useat muut Mhy:t hyödyntävät.
Tarkastajan mukaan tehdyt havainnot maastokohteilla vastasivat Mhy Kymenlaakson tekemiä tarkastusraportteja. Myöskään poikkeamia tarkastettavilta kohteilta ei löytynyt. Tarkastuskohteilla oli kiinnitetty tarkastajan mukaan hyvin huomiota säästöpuiden ja tekopökkelöiden määrään.
Lue lisää PEFC-sertifioinnista>>
Ajankohtaista
Kymenlaakson Metsänhoitoyhdistykselle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki
Kymenlaakso
Olemme saaneet Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeuden osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen työn myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.