Metsäharjoittelijahaku on nyt auki
kymenlaakso
Haemme kolmea asiakaspalveluhenkistä metsäharjoittelijaa kesälle 2022. Kolmikon työtehtäviin kuuluu muun muassa taimihuollosta vastaaminen, metsänomistajien asiakaspalvelu sekä korjuunvalvonnan avustavat työt. Myös sisällöntuotto Metsänhoitoyhdistyksen somekanaviin on tärkeä osa työtä.
Viime kesän harjoittelijamme Sakari Nikki kertoo kesän harjoittelustaan
"Harjoittelussani vastasin alueideni taimista. Kerran viikossa rekka toi taimilaatikkoja torneittain varastolle. Tornit tuli purkaa ja järjestää. Varasto pysyi selkeänä puulajeittain ja saapumispäivittäin lajiteltuna. Kasteluvettä kului ja laatikkojen kannet löysivät paikkansa varaston nurkasta.
Joitain laatikoita pinosin varaston ulkoseinustalle odottamaan hakijaansa. Suurimman osan kylläkin kuljetin perille saakka peräkärryllä, joskus metsänomistajalle ja toisinaan metsurille, välillä metsään ja välillä pihaan. Vanha hyrysysy, ikiliikkuja suorastaan, puhkui ja puuskutti, mutta kuitenkin totteli kulkien aina sinne, missä taimia tarvittiin. Tyhjästä ilmestyneiden kuoppien ja pohjakosketuksien kohdalla auttoi vain pikainen irvistys, jyrkissä mäissä kuskin paikalla edes takaisin keinuminen.
Taimilaatikkorumban päätyttyä tuli aika käydä katsomassa, mihin nämä taimet olivat päätyneet. Tulevaisuuden metsiä oli istutettu kuivista kankaista upottaviin mutasoihin ja helteen korventamille kummuille. Niillä kävellessä tuli nähtyä uudistuspaikkojen kirjo.
Tärkeämpää oli kuitenkin katsoa, miten ne olivat päätyneet. Hyvin istutetut taimet istuvat muokkausjäljissään suorassa, ja hyvät taimet ovat vihreitä ja ryhdikkäitä helteelläkin. Istutustiheys varmistuu pyörähdyksellä onkivavan kanssa. Uudistusaloilla toissijaisten lajien taimet luovat sekapuustoisuutta ja turvallisuutta tulevaisuudelle. Tämän vuoden uudet metsät ovatkin lajistoltaan monimuotoisempia. Pääpuulajin kaverina kasvaa toista lajia, ja pian pioneerit puskevat mukaan. Suurten tuhojen riski pienenee lajien runsauden kasvaessa. Viime aikoina on voinut seurata uutisointia metsätuhojen yleistymisestä ja niille altistavista riskitekijöistä. Tulevaisuuden metsät vaikuttaisivat istutustarkastuksieni mukaan kasvavan nykyisiä paljon rikkaammiksi."
Ajankohtaista
Kymenlaakson Metsänhoitoyhdistykselle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki
Kymenlaakso
Olemme saaneet Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeuden osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen työn myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.