Näköalapaikka suomalaiseen metsään! - Valtuustovaalien ehdokasasettelu käynnissä 2.10. asti. Asetu ehdolle

Jonna Lättilä Heinolan metsäasiantuntijaksi

paijat-hame

Jonna Lättilä aloitti syyskuun alussa Heinolan länsiosien, Vierumäen ja Asikkalan Rutalahden alueen uutena metsäasiantuntijana. Jonna on ollut metsänhoitoyhdistyksessä kesäkuusta 2023 ja hän on toiminut sijaisena ja kiireapuna metsäasiantuntijan sekä korjuupuolen tehtävissä.

Jonna jatkaa Minna Lautalan alueella Minnan siirtyessä luonnonhoidon erityisasiantuntijaksi koko yhdistyksen alueelle. Minnan tehtävinä on jatkossa erityisesti ympäristötuki-, METSO- ja HELMI-asiat sekä metsäluonnon hoito. Jos metsässäsi on arvokkaita luontokohteita, voimme selvittää, saisiko niihin taloudellista korvausta.

Jonnan itsestään kertomaa: "Olen Heinolasta alun perin kotoisin ja nyt pääsin töiden perässä muuttamaan takaisin kotikulmille. Metsätalousinsinöörin opinnot suoritin Mikkelissä, josta valmistuin pari vuotta sitten. Ennen metsätalousinsinööriopintoja työskentelin ravintola-alalla.

Olen pienestä pitäen liikkunut paljon metsässä, sienestyksen, marjastuksen ja ulkoilun parissa. Kantarelliaikaa odotan joka vuosi. Lähellä sydäntäni ovat myös eläimet, erityisesti koirat, joita itseltänikin löytyy kaksi.

Pidän työssäni siitä, että pääsen tapaamaan asiakkaita, sillä asiakaspalvelutyö on ollut itselle aina mieluista. Työpäivät ovat myös hyvin monipuolisia ja erilaisia, mikä onkin yksi lempiasioistani metsäasiantuntijan työssä. Toivottavasti tavataan metsäisissä maisemissa!"

Ajankohtaista

  1. Syyskuun puumarkkinakatsaus: Hyvät, pahat ja raakut ­– Luontoarvot osaksi puukauppojen kilpailutusta on vastuuteko

    Syyskuun puumarkkinakatsaus: Hyvät, pahat ja raakut ­– Luontoarvot osaksi puukauppojen kilpailutusta on vastuuteko

    Päijät-Häme

    Loppukesän puumarkkinat käynnistyivät heinäkuun jälkeen normaalisti, kunnes elokuussa Suomussalmen Hukkajoen metsätyömaalla havaittiin törkeä luonnonsuojelurikos. Vaikka media loi mielikuvaa hyvistä ja pahoista, metsänomistajan pitää pystyä luottamaan, että lainsäädäntöä, sertifikaatteja ja organisaatioiden ohjeistuksia noudatetaan.

    Lue lisää
  2. Puun hinnat Päijät-Hämeessä elokuussa 2024

    Puun hinnat Päijät-Hämeessä elokuussa 2024

    Päijät-Häme

    Aiemmista vuosista poiketen puun hinta ei ole notkahtanut heinäkuussa, vaan kaupankäyntiä on jatkettu elokuussa siitä mihin kesäkuussa jäätiin.

  3. Uudistetut PEFC-vaatimukset tutuksi: Suojakaistat levenivät kymmenmetrisiksi

    Uudistetut PEFC-vaatimukset tutuksi: Suojakaistat levenivät kymmenmetrisiksi

    Päijät-Häme

    Suojakaista on pienveden tai vesistön rantakaistale, jossa metsänkäsittely poikkeaa ympäröivästä alueesta tai käsittelyä ei tehdä ollenkaan.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset