Päijät-Hämeessä lannoitetaan keihäslegendojen kanssa

paijat-hame

Keihäslegendat Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen ovat mukana toimittamassa metsien lannoitteita ja organisoimassa lentolannoitusta ensi kesänä Mhy Päijät-Hämeen työmailla.

Käytettävä lannoite on metsäteollisuuden sivuvirroista (mm. puuntuhka) tehty ja siihen on lisätty kivennäismaiden tarvitsemia typpeä, fosforia, kaliumia sekä booria.

Lannoitus on yksi metsätalouden kannattavimmista investoinneista. Kivennäismailla lannoituksella voidaan saavuttaa 10–20 prosentin sisäinen korko. Se lisää puuston elinvoimaa ja kasvua sekä lyhentää kiertoaikaa. Lisäksi lannoitus on ilmastoteko, koska se lisää puun kasvun kautta hiilensidontaa.

Taloudellisesti parhaita lannoituskohteita ovat kuivahkojen ja tuoreiden kankaiden hoidetut männiköt ja kuusikot, jotka ovat kehitysluokaltaan varttuneita kasvatusmetsiä tai uudistushakkuuta lähestyviä metsiä. Lannoituksen vaikuttaa kivennäismailla 6-8 vuotta.

Lannoitukset kannattaa toteuttaa yhteishankkeina, jolloin levityksen hinta laskee. Pyydä metsäasiantuntijaasi kartoittamaan sopivat kohteet ja kertomaan lisätietoa hinnoittelusta.

Katso lannoitteen ravinnesisältö
Katso esimerkkilaskelma lannoituksesta

Lannoitteen ravinnekierto

Ajankohtaista

  1. Mhy Päijät-Hämeen toimintavuosi 2023

    Mhy Päijät-Hämeen toimintavuosi 2023

    Päijät-Häme

    Vuosi 2023 oli menestysvuosi päijäthämäläisen metsänomistajan kannalta.

    Lue lisää
  2. Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä Lahden ympäristöön

    Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä Lahden ympäristöön

    Päijät-Häme

    Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä, Helmikauden keskittymä, on perustettu Asikkalan, Hollolan, Lahden ja Orimattilan kuntien alueelle.

  3. Vain kilpailuttamalla tiedät, teitkö hyvän puukaupan

    Vain kilpailuttamalla tiedät, teitkö hyvän puukaupan

    Päijät-Häme

    Ostatko auton vertailematta hintoja ja ominaisuuksia? Tuskin. Samalla tavoin puukaupassa on tärkeä kilpailuttaa ostajat.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset