Asetu ehdokkaaksi mhy-vaaleissa

paijat-hame

Tänä vuonna valitaan mhy-valtuustot luotaamaan metsänhoitoyhdistyksiä eteenpäin seuraavat neljä vuotta.

Valtuustovaalien ehdokasasettelu on alkanut 2.6. jatkuen lokakuun alkuun. Varsinainen äänestys on 6.–27.11.

Ehdokkaaksi asetutaan sähköisen palvelun kautta. Itse äänestys tapahtuu perinteiseen tapaan kirjeäänestyksenä ja/tai sähköisesti. Ehdokkaan tulee olla vähintään 18-vuotias metsänhoitoyhdistyksen varsinainen jäsen tai osakas kiinteistössä, joka on yhdistyksen varsinainen jäsen ja vuoden 2024 jäsenmaksun pitää olla maksettu ehdokasasettelun päättymispäivään mennessä.

Kaikenlaiset metsänomistajat omistavat Suomessa metsää, joka on rikkaus. Siten valtuustoonkin halutaan monenlaista ääntä ja kasvoa. Lähde mukaan ja asetu ehdolle täyttämällä sähköinen lomake https://q.surveypal.com/Vaalit-ehdokasasettelu-fi

Meillä metsänomistajat päättävät

Metsänhoitoyhdistykset ovat metsänomistajien omia yhdistyksiä. Metsänhoitoyhdistyksessä valtuusto toimii jäsenten edustajina ja tuo heidän metsänomistamiseensa liittyvät toiveensa ja tavoitteensa metsänhoitoyhdistyksen päätöksentekoon sekä käytännön toimintaan.

Valtuusto kokoontuu minimissään sääntömääräisiin kevät- ja syyskokouksiin päättämään mm. toimintasuunnitelmasta ja budjetista. Valtuusto pääsee kehittämään yhdistyksen toimintaa, saa lisätietoa vierailevilta asiantuntijoilta sekä tietoa metsäalan ytimestä.

Valtuuston tärkeimpiin tehtäviin kuuluvat talousarvion ja toimintasuunnitelman sekä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vahvistaminen, jäsenmaksun määrästä päättäminen sekä toimintalinjausten ja sääntömuutosten hyväksyminen.

Vaalien määräajat

  • Vaalitoimikunta vahvistaa rekisterin valtuuston vaaleissa äänioikeutetuista jäsenistä (äänioikeusrekisteri) esille viimeistään 15 viikkoa ennen viimeistä vaalipäivää (14.8.2024).
  • Jos joku katsoo, että hänet on oikeudettomasti jätetty pois äänioikeusrekisteristä, hän voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen vaalitoimikunnalle viimeistään 12 viikkoa ennen viimeistä vaalipäivää (4.9.2024).
  • Äänioikeusrekisteri vahvistetaan vaalitoimikunnan päätöksellä vaaleissa noudatettavaksi viimeistään 10 viikkoa ennen viimeistä vaalipäivää (18.9.2024).
  • Hakemus ehdolle asettamisesta viimeistään kahdeksan viikkoa ennen viimeistä vaalipäivää (2.10.2024).
  • Äänioikeutetuille jäsenille tiedotetaan metsänhoitoyhdistyksen valtuuston vaalista ja ehdokasluettelosta viimeistään kolme viikkoa ennen viimeistä vaalipäivää (6.11.2024)
  • Äänestysaika on 3 viikkoa ajalla 6.11. – 27.11.2024. Sähköinen äänestys avautuu 6.11. klo 8.00 ja sulkeutuu 27.11.2024 klo 24.00.
  • Viimeinen vaalipäivä on 27.11.2024.

Tästä pääset lukemaan Mhy Päijät-Hämeen vaalitietoa https://www.mhy.fi/paijat-hame/vaalit 

Ajankohtaista

  1. Puun hinnat Päijät-Hämeessä lokakuussa 2024

    Puun hinnat Päijät-Hämeessä lokakuussa 2024

    Päijät-Häme

    Puukauppa on siirtynyt yhä enemmän kohti talvileimikoita. Tarjouksia tulee normaalia enemmän kaikkiin leimikoihin ja kilpailu on kovaa.

    Lue lisää
  2. Mhy Päijät-Hämeen valtuustovaalien ehdokkaat

    Mhy Päijät-Hämeen valtuustovaalien ehdokkaat

    Päijät-Häme

    Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen vaaleissa on 32 ehdokasta, joista uusia on kahdeksan.

  3. Padasjoen korjuuesimies vaihtui

    Padasjoen korjuuesimies vaihtui

    Päijät-Häme

    Wille Soininen aloitti Padasjoella korjuuesimiehenä lokakuun alussa.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset