MHY Metsä-Lapissa muutoksia toimenkuvissa

metsa-lappi

Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lapissa päivitetään metsäasiantuntijoiden toimenkuvia.  Muutokset koskevat aluevastuullisten metsäasiantuntijoiden tehtäviä Sodankylässä sekä yhdistyksen korjuupalvelua. 

Petri Vaarala vastaa korjuuesimiehenä jatkossa korjuupalvelusta Rovaniemen, Kittilän ja Sodankylän alueella. Jari-Pekka Jumisko vastaa korjuupalvelusta Savukosken, Pelkosenniemen ja Kemijärven alueella. Lisäksi Jumisko jatkaa aluevastuullisen metsäasiantuntijan tehtävässä Kemijärvellä. Sallassa korjuupalvelusta vastaa edelleen metsäpäällikkö Juha Hänninen. 

Sodankylässä Leevi Kuusela siirtyy metsäasiantuntijaksi korjuuesimiehen tehtävästä, ja toimii jatkossa aluevastuullisena metsäasiantuntijana 4-tien itäpuolisella alueella mm. Lokassa, Moskuvarassa, Kelujärvellä, Tanhuassa, Orajärvellä sekä kunnan eteläosissa Askassa, Vuojärvellä ja Raudanjoella. Juha Ukkola toimii metsäasiantuntijana kunnan läntisillä alueilla mm. Vuotsossa, Rajalassa,  Jeesiössä, Vaalajärvellä, Syväjärvellä sekä Seipäjärvellä.

Pekka Kasurinen siirtyy Sodankylässä aluevastuullisen metsäasiantuntijan tehtävästä omaisuuden hoidon asiantuntijan tehtävään palvelemaan esimerkiksi tila-arvioiden laadinnassa, metsätilojen sukupolven vaihdoksissa ja veroneuvonnassa.  

"Metsänomistajalle oman alueen metsäasiantuntija on se, keneen kannattaa ottaa ensimmäiseksi yhteyttä. Korjuuesimiehet huolehtivat työnjohdosta ja yhteydenpidosta urakoitsijoihin", muistuttaa Mhy Metsä-Lapin johtaja Annakaisa Heikkonen.  

Oman metsäasiantuntijan yhteystiedot löydät henkilöhausta

Metsäasiantuntija antaa jäsenille maksutonta neuvontaa ja suunnittelee metsänomistajan tarpeiden mukaan palveluita ja työmaita esimerkiksi metsänhoidossa ja puukaupassa. Metsäasiantuntijat ohjaavat metsänomistajan tarvittaessa asioimaan erityisasiantuntijan kanssa esimerkiksi metsätilan kauppaa, sukupolven vaihdosta tai tiehankkeita varten. Jäsenten käytössä on maksuttomat neuvontapalvelut laki- ja kiinteistöarvioasioissa.  

Muutokset toimenkuvissa tulevat voimaan 14.10.2024 alkaen. MHY Metsä-Lappi muodostui, kun viisi metsänhoitoyhdistystä liittyi yhteen vuoden 2024 alussa. Yhdistyksellä on noin 6 400 jäsentä ja heitä palvelee 27 toimihenkilöä seitsemällä toimipisteellä. MHY Metsä-Lapin toimialue kattaa Kittilän, Kemijärven, Pelkosenniemen, Rovaniemen, Sallan, Savukosken ja Sodankylän kunnat.  

Lisätiedot: 

Annakaisa Heikkonen, johtaja, MHY Metsä-Lappi, p. 050 431 4498, annakaisa.heikkonen@mhy.fi 

Ajankohtaista

  1. Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lapille on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys –merkki 

    Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lapille on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys –merkki

    Metsä-Lappi

    Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lappi ry:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.  Merkki on kunnianosoitus myös metsänomistajille ja hyvälle metsänhoidolle.

    Lue lisää
  2. Ajantasainen markkinatieto metsänomistajan valttina

    Ajantasainen markkinatieto metsänomistajan valttina

    Metsä-Lappi

    Pohjois-Suomen puumarkkinatilanne on jatkunut vahvana. Puun korkeasta kysynnästä myös Lapissa kertovat isot puukauppamäärät ja puun hintojen säilyminen korkealla tasolla.

  3. Sodankyläläiselle metsäasiantuntija LKV Johanna Kaltiokummulle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

    Sodankyläläiselle metsäasiantuntija LKV Johanna Kaltiokummulle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

    Metsä-Lappi

    Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lapin sodankyläläiselle metsäasiantuntija LKV Johanna Kaltiokummulle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset