Näköalapaikka suomalaiseen metsään! - Valtuustovaalien ehdokasasettelu käynnissä 2.10. asti. Asetu ehdolle

Maastokelpoisuus tuli testattua kesäharjoittelussa Sodankylän kairoissa

metsa-lappi

Mhy Metsä-Lappi tarjosi kesällä 2024 yhteensä viisi harjoittelupaikkaa kesätyöntekijöille. Metsätalousinsinööriksi opiskeleva Pyry Wentzel sai kokea pohjoisen kesän koko kirjon toukokuusta elokuulle kestäneessä harjoittelussa Sodankylässä. Metsäalan ammattiosaamisen lisäksi Pyry sai aimoannoksen maastossa liikkumisen kokemusta pitkien etäisyyksien Lapissa.

Tässä kesän harjoittelukokemuksia Pyryn omin sanoin:

"Olen Pyry Wentzel, ja opiskelen metsätalousinsinööriksi Tammisaaressa ruotsinkielisessä Yrkeshögskolan Noviassa. Suoritin toisen lukuvuoteni kesäharjoittelun Mhy Metsä-Lapissa, Sodankylän toimipisteessä. Jo edellisvuonna olin Sodankylässä metsänhoitoyhdistyksellä harjoittelussa lähinnä metsuritöissä, ja kipinä pohjoisen palaamisesta jäi kytemään. Halusin oppia lisää ja samalla tarjota talven aikana karttunutta osaamistani.

Tämän kesän harjoitteluuni kuului muun muassa taimikonhoidon ja nuoren metsän hoidon tarkastuksia.  Tein myös kilometrikaupalla vahinkoarviointeja kaivosten tutkimustoimintaan liittyen.

Sain kulkea paljon metsäasiantuntija Juha Ukkolan matkassa, ja nähdä metsänhoidon ja puukaupan arkea sekä tila-arvioiden ja tykkyvahinkoarvioiden tekoa. Sen lisäksi kesään mahtui kulotusta, istutuksen tarkastusta ja paljon muuta oppimista.

Pohjoisessa metsien suuret pinta-alat ja pitkät etäisyydet ovat tänä kesänä tulleet tutuiksi. Voin omasta kokemuksestani sanoa, että se tuo työhön omat haasteensa. Ajokilometrejä metsäautoteillä kertyi melkoisesti. Maastokelpoisuus ja neuvokkuus kinkkisissäkin paikoissa tuli testattua. Kuljin enimmäkseen jalkaisin, välillä mönkijällä pitkin pehmeitä soita ja joskus veneelläkin jokien yli.

Hyvillä neuvoilla, turvallisuus ykkösenä mielessä ja oikeilla työtavoilla niistä silti selvisin kunnialla, usein helpommin kuin aluksi luulinkaan. Rohkea asenne ja uskallus kysyä vievät pitkälle. Tämä on kesän tärkein oppimani asia."

Ajankohtaista

  1. Metsätaitokilpailut kisattiin mukavassa syyssäässä

    Metsätaitokilpailut kisattiin mukavassa syyssäässä

    Metsä-Lappi

    Lue lisää
  2. Metsätaitojen mestaruudesta kisataan Rovaniemellä 31.8. - uudet harrastajat tervetulleita tutustumaan lajiin

    Metsätaitojen mestaruudesta kisataan Rovaniemellä 31.8. - uudet harrastajat tervetulleita tutustumaan lajiin

    Metsä-Lappi

    Metsänomistajat, metsäalan ammattilaiset ja eläkeläiset sekä alan opiskelijat ottavat toisistaan mittaa Viirin kylän maastoissa Rovaniemellä elokuun lopussa järjestettävissä metsätaitokilpailuissa. Järjestäjinä ovat Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lappi ja Eläkeliitto.

  3. Tulevaisuuden metsätieammattilainen harjoittelussa

    Tulevaisuuden metsätieammattilainen harjoittelussa

    Metsä-Lappi

2024 © Metsänhoitoyhdistykset