Metsänhoitoyhdistyksille Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

Valtakunnallinen

Valtakunnallisesti toimiville 52 metsähoitoyhdistykselle sekä niiden kehitysyhtiö Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MhyP Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalainen työ ry:n myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

Merkin saaneiden ryhmään kuuluu 52 metsänhoitoyhdistystä ja niiden kehitysyhtiö Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MhyP Oy. Metsänhoitoyhdistykset tekevät työtä kestävän metsätalouden eteen vastuullisesti ja metsänomistajan arvoja kunnioittaen. Yhdistykset turvaavat yksityismetsänomistajuuden kannattavuuden ja jatkuvuuden nyt ja tulevaisuudessa. Metsänhoitoyhdistykset vahvistavat osaltaan luonnon monimuotoisuutta ja kehittävät työssään sähköisiä ja innovatiivisia ratkaisuja sen parantamiseen myös tulevaisuuden metsänhoidossa. Metsänhoitoyhdistykset toimivat ympäri Suomen ja ovat vahva paikallinen työllistäjä ja paikallisen elinvoiman ylläpitäjä.

Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MhyP Oy on metsänhoitoyhdistysten ja MTK:n omistama palvelu- ja kehitysyhtiö. Yhtiö on toiminut vuodesta 2002. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja omistajilleen. Se auttaa metsänhoitoyhdistyksiä sekä heidän jäseniään onnistumaan suomalaisessa kestävässä metsätaloudessa. 

”Mhy-kenttä jos mikä tuottaa yhteiskunnallista hyvää puolustamalla metsien käyttöä, käyttämällä kotimaisia pankkeja, toimimalla lähellä metsänomistajaa ja tekemällä päätökset lähellä. Toimimme yhdistysmuodossa emmekä jaa osinkoja kasvottomille sijoittajille. Tulos käytetään yhteisen hyvän kehittämiseen. Yhdistykset ja niiden jäsenet tarjoavat työpaikkoja monille suomalaisille. Asiakkaana metsänhoitoyhdistyksillä ovat suomalaiset ihmiset, perheet, kuolinpesät tai yhtymät. Sisäisenä asiakkaana tuttu metsuri, yrittäjä, kollega tai hallinnon jäsen. Olemme ihmisten keskellä arjessa, ilossa ja surussa. Työn tuloksista nauttii meidän lisäksemme metsäluonto, asiakas ja yhteiskunta verojen ja infran kautta”, iloitsee MhyP:n toimitusjohtaja Harri Huupponen merkin saamisesta.

”Metsähoitoyhdistykset tuottavat luonnon- ja metsänhoitopalveluja, joilla turvataan metsien monimuotoisuutta metsänomistajan arvoja kunnioittaen. Kehitysyhtiö paikallisyhdistyksineen auttaa työllistämään eri alojen osaajia ja kantaa näin yhteiskunnallista vastuuta”, toteaa markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalainen työ ry:stä.

Lisätietoja
Harri Huupponen, toimitusjohtaja MhyP
harri.huupponen@mhy.fi

Niina Ollikka, markkinointipäällikkö, Yhteiskunnallinen Yritys -merkki, Suomalainen työ
niina.ollikka@suomalainentyo.fi, 040 674 8773

Yhteiskunnallinen Yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen tai toimintansa kehittämiseen.

Ajankohtaista

  1. Metsänomistajat kiinnostuneempia puukaupoista enemmän kuin koskaan aiemmin

    Metsänomistajat kiinnostuneempia puukaupoista enemmän kuin koskaan aiemmin

    Valtakunnallinen

    Metsänomistajien kiinnostus puukauppaan on kasvussa, selviää syksyn Metsätutka-kyselystä. Vaikka puukauppaa on tehty viime aikoina ahkerasti, on metsänomistajilla vielä myyntiaikeita. Lähes 40 prosenttia metsänomistajista aikoo myydä puuta ensi vuonna. Puun hyvän kysynnän ja hinnan nousun merkitys puukauppaan kannustavana tekijänä on noussut vastauksissa aivan uudella tasolla.

    Lue lisää
  2. Raakkutuho on poikkeuksellinen myös edunvalvonnalle

    Raakkutuho on poikkeuksellinen myös edunvalvonnalle

    Valtakunnallinen

    StoraEnson hakkuulla tapahtunut, raakuille tuhoisa lainrikkomus on tuomittava. Hämmentävää tapauksessa on se, että kyseisen harvinaisen tapauksen johdosta julkisuuden alttarilla on pyritty tuomitsemaan koko metsäsektori. Metsätaloudessa ympäristöarvojen huomioiminen on osa jokaista tehtävää toimenpidettä. Pelkästään puukauppoja tehdään kuitenkin vuosittain yli 100 000 ja valitettavasti kaikkia vahinkoja tai tarkoituksellisia rikkomuksia ei voida estää.

  3. MTK: Luontoarvot osaksi metsänhoitoyhdistysten puukauppojen kilpailutusta       

    MTK: Luontoarvot osaksi metsänhoitoyhdistysten puukauppojen kilpailutusta

    Valtakunnallinen

    MTK:n metsäjohtokunnan mielestä metsäyhtiöiden sitoumukset esimerkiksi nykyistä leveämpiin suojavyöhykkeisiin ovat oikeansuuntaisia, mutta niiden kustannukset eivät saa jäädä vain metsänomistajien kontolle. ”Luontoarvot on syytä ottaa osaksi puukauppaa.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset