Skogsvårdsföreningen Österbotten har beviljats märket Ett samhälleligt företag

osterbotten

Skogsvårdsföreningen Österbotten har beviljats användningsrätt till märket Ett samhälleligt företag som ett bevis på att man har lyckats kombinera affärsmässiga och samhälleliga mål.

52 skogsvårdsföreningar samt utvecklingsbolaget Skogsvårdsföreningarnas Service SVFS Ab har beviljats användningsrätt med motiveringen att skogsvårdsföreningarna arbetar för ett hållbart skogsbruk på ett ansvarsfullt sätt och med respekt för skogsägarens värderingar. Föreningarna säkerställer även lönsamheten och kontinuiteten för privat skogsägande - både nu och i framtiden. Skogsvårdsföreningarna bidrar till att stärka den biologiska mångfalden och utvecklar digitala och innovativa lösningar för att förbättra den inom framtida skogsskötsel. Skogsvårdsföreningarna verkar i hela Finland och är en stark lokal arbetsgivare samt upprätthållare av lokal livskraft.

Samhälleliga företag kan bedriva verksamhet inom alla branscher oberoende av företagsform. Märket Ett samhälleligt företag som beviljas av Förbundet för Finländskt Arbete hjälper till att identifiera dessa företag på ett pålitligt sätt. Märket kan beviljas företag som dels har grundats för att skapa samhällsnytta, dels använder största delen av sin vinst för att lösa samhälleliga eller miljömässiga problem. Det är viktigt att visa affärsverksamhetens samhälleliga effekter och att verksamheten präglas av öppenhet.

Roligt att vårt arbete uppskattas. Att vi tilldelats märket Ett samhälleligt företag är enligt mig en utmärkelse för att skogsvårdsföreningen jobbar långsiktigt och ansvarsfullt. Att vi dessutom sysselsätter cirka 150 personer lokalt är av stor betydelse för hela regionen och den lokala ekonomin, förklarar verksamhetsledare Jan Slotte.

Samhällelig företagsverksamhet erbjuder ett nytt perspektiv när man reflekterar över den finländska välfärdsstatens framtid. Företag som beviljats märket Ett samhälleligt företag bygger samhället utifrån goda värden, konstaterar Niina Ollikka från Förbundet för Finländskt Arbete.

Ytterligare information

Jan Slotte, verksamhetsledare, Skogsvårdsföreningen Österbotten rf
jan.slotte@svf.fi, 050 544 2690

Niina Ollikka, marknadsföringschef, märket Ett samhälleligt företag, Förbundet för Finländskt Arbete, niina.ollikka@suomalainentyo.fi, 040 674 8773

Ett samhälleligt företag

Företag som beviljats märket Ett samhälleligt företag löser genom sin affärsverksamhet samhälleliga problem eller miljöproblem. De använder största delen av sin vinst för att främja sitt samhälleliga mål. www.yhteiskunnallinenyritys.fi

Förbundet för Finländskt Arbete har som huvuduppgift att se till att det finländska arbetet och det goda som kommer av det uppmärksammas. Förbundet förvaltar märkena Nyckelflaggan, Design from Finland och Ett samhälleligt företag och främjar expertisen inom inhemskt arbete och arbetspositivitet. www.suomalainentyo.fi

Nyheter

  1. Kurs i naturföretagande

    Skogen som en plats för naturföretagande

    Österbotten

    En varm och ljummen augustikväll samlades cirka 30 deltagare vid Kuni vandringsled för att delta i en inspirerande kurs om naturföretagande med fokus på hälsofrämjande tjänster.

    Läs mera
  2. Skog och klimat 20.4.2024

    Skogsgläntan deltog i Nordisk Digital Skovkonference: Skov og Klima 20.4

    Österbotten

  3. Webbinarium: produktion och användning av digitala skogsdata

    Webbinarium: produktion och användning av digitala skogsdata

    Österbotten

2024 © Skogsvårdsföreningarna