Näköalapaikka suomalaiseen metsään! - Valtuustovaalien ehdokasasettelu käynnissä 2.10. asti. Asetu ehdolle

Tulevaisuuden metsätieammattilainen harjoittelussa

metsa-lappi

Mhy Metsä-Lappi tarjoaa metsänomistajille laajan palveluvalikoiman, johon kuuluvat myös tiehankkeet ja tiekuntien hallintopalvelut. Metsänomistajat tiedostavat hyvän metsätien merkityksen esimerkiksi metsänhoitotöissä ja puukuljetuksissa, ja tiekunnat arvostavat sujuvaa hallintoa.

Moni uinuva tiekunta kaipaa herättelyä ja metsätiet perusparannusta. Myös uusia metsäteitä on tarpeen rakentaa. Tiepalvelut vaativat erityisosaamista metsänhoitoyhdistyksen toimihenkilöiltä.  Jotta laadukkaita tiepalveluita voidaan tarjota jatkossakin, on tärkeää varmistaa tulevien tieasiantuntijoiden kasvaminen tähän ammatilliseen ekolokeroon.

  • "Metsäteihin vihkiytyneitä tieasiantuntijoita ei koko Pohjois-Suomen alueella ole montaa, eikä metsätalousinsinöörin opinnoista kasva valmiina tähän erityistehtävään . Siksi kesäharjoittelut ovat meille tärkeä tapa etsiä ja perehdyttää tulevia ammattilaisia, joilla on sekä metsällistä osaamista että valmiuksia tieasioihin", kertoo Mhy Metsä-Lapin johtaja Annakaisa Heikkonen

Räätälöity harjoittelu, jossa metsä- ja tieosaaminen yhdistyvät

Mhy Metsä-Lappi on tarjonnut kesällä 2024 räätälöidyn harjoittelupaikan Mikko Haapakoskelle tehtävässä, jossa yhdistyvät tieasiantutijan ja metsäasiantuntijan työ. Nyt Mikko saa vuoron kertoa taustastaan ja kokemuksistaan harjoittelussa.  

“Olen Mikko Haapakoski ja suoritan metsätalousinsinöörin opintoihin liittyvää viimeistä työharjoittelua MHY Metsä-Lapin Kemijärven toimipisteessä. Olen paljasjalkainen kemijärveläinen, mutta käynyt myös pyörimässä ympäri Suomea infra-alan tehtävissä.  

Olen kohta viisikymppinen alanvaihtaja ja tulevana syksynä käynnistyy viimeinen opiskeluvuosi metsätalousinsinööriksi Lapin ammattikorkeakoulussa. Vapaa-aikoinani touhuilen kahden lapinkoiran ja niiden emännän kanssa vähän kaikenlaista. Opiskelu vie myös suuren ajan vapaa-ajastani, mutta opinnot alkaakin olemaan jo loppusuoralla. 

Pääpaino kesän töissä oli yksityistieasioissa Mhy Metsä-Lapin tieasiantuntija Mika Tapion ohjauksessa, mutta mahtui mukaan myös metsällisiä tehtäviä. Olen päässyt mukaan suunnittelemaan ja valvomaan tiehankkeita, valmistelemaan murskausta ja tapaamisiin tiekuntien kanssa. Metsällisissä töissä olen ollut asiantuntijan mukana tila-arvioiden maastokäynneillä sekä mittaamassa taimikonhoidon kohteita omavalvontana. Lisäksi olen ollut mukana muutamien kunnostusojitustyömaiden valvonnassa ja tarkastuksilla.” 

Mhy Metsä-Lappi tarjosi kesällä 2024 yhteensä viisi harjoittelupaikkaa kesätyöntekijöille. Kaikki kesätyöntekijät ovat metsäalan opiskelijoita tai metsätalousinsinööriksi vasta valmistuneita. Toivottavasti näemme Mikon metsänhoitoyhdistyksen riveissä vielä tulevaisuudessa! 

Ajankohtaista

  1. Maastokelpoisuus tuli testattua kesäharjoittelussa Sodankylän kairoissa

    Maastokelpoisuus tuli testattua kesäharjoittelussa Sodankylän kairoissa

    Metsä-Lappi

    Mhy Metsä-Lappi tarjosi kesällä 2024 yhteensä viisi harjoittelupaikkaa kesätyöntekijöille. Metsätalousinsinööriksi opiskeleva Pyry Wentzel sai kokea pohjoisen kesän koko kirjon toukokuusta elokuulle kestäneessä harjoittelussa Sodankylässä. Metsäalan ammattiosaamisen lisäksi Pyry sai aimoannoksen maastossa liikkumisen kokemusta pitkien etäisyyksien Lapissa.

    Lue lisää
  2. Metsätaitokilpailut kisattiin mukavassa syyssäässä

    Metsätaitokilpailut kisattiin mukavassa syyssäässä

    Metsä-Lappi

  3. Metsätaitojen mestaruudesta kisataan Rovaniemellä 31.8. - uudet harrastajat tervetulleita tutustumaan lajiin

    Metsätaitojen mestaruudesta kisataan Rovaniemellä 31.8. - uudet harrastajat tervetulleita tutustumaan lajiin

    Metsä-Lappi

    Metsänomistajat, metsäalan ammattilaiset ja eläkeläiset sekä alan opiskelijat ottavat toisistaan mittaa Viirin kylän maastoissa Rovaniemellä elokuun lopussa järjestettävissä metsätaitokilpailuissa. Järjestäjinä ovat Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lappi ja Eläkeliitto.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset