Näköalapaikka suomalaiseen metsään! - Valtuustovaalien ehdokasasettelu käynnissä 2.10. asti. Asetu ehdolle

Metsätaitojen mestaruudesta kisataan Rovaniemellä 31.8. - uudet harrastajat tervetulleita tutustumaan lajiin

metsa-lappi

Metsänomistajat, metsäalan ammattilaiset ja eläkeläiset sekä alan opiskelijat ottavat toisistaan mittaa Viirin kylän maastoissa Rovaniemellä elokuun lopussa järjestettävissä metsätaitokilpailuissa. Järjestäjinä ovat Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lappi ja Eläkeliitto.

Metsätaitokisoille on Suomessa pitkät perinteet, ja myös Lapissa kisoja järjestetään eri paikkakunnilla vuosittain. Metsänomistajien oma yhdistys Mhy Metsä-Lappi ja Eläkeliitto tarjoavat lauantaina 31.8. mahdollisuuden kisata ja tutustua metsätaitoiluun lajina Rovaniemellä.

Metsällistä osaamista ja taitoja mitataan kaikkiaan 14 rastilla Rovaniemen Viirin kylän lähimaastossa. Tehtävät liittyvät esimerkiksi puuston mittaamiseen, metsän hoitotarpeiden arvioimiseen, kasvupaikan määrittämiseen ja lajituntemukseen.

Lajituntemus ja kasvupaikkatyypin määrittäminen ovat osa metsätaitokisojen tehtäviä. Kuva Aleksi Muraja.

Noin kahden kilometrin mittainen kisarata sijoittuu helppokulkuiseen maastoon. Kilpailussa on sarjat miehille, naisille, nuorille ja ammattilaisille.  Eläkeläiset kisaavat omassa sarjassaan Eläkeliiton valtakunnallisissa mestaruuskilpailussa. Kaikissa sarjoissa kolme parasta palkitaan tuotepalkinnoilla.

Metsätaitoilun perinnettä vaalien

Metsätaitoilusta järjestetään myös SM-tason kilpailuja. Rovaniemen kilpailussa tavoitteena on tarjota kisakokemus sekä kokeneille lajin harrastajille että uusille lajiin tutustuville ja metsänomistajille. Kilpailuun toivotaan mukaan osallistujia matalalla kynnyksellä.

- Rohkeasti vain mukaan testaamaan omia mittaustaitoja ja metsätietämystä, ja samalla oppimaan. Kannustan varsinkin uusia kisaajia tulemaan rennolla asenteella ja avoimin mielin tutustumaan lajiin, rohkaisee ratamestari Ilkka Ruotsala.

- Metsätaitoilu on hyvä tapa sekä metsänomistajille että ammattilaisille pitää yllä perustaitoja puuston mittaamisessa ja arvioinnissa. Toivottavasti lajin pariin saadaan uusia harrastajia myös Lapissa, sanoo Eläkeliiton kilpailun johtaja Pekka Lehto.

Ilmoittautumisia toivotaan ennakkoon

Tapahtuman ennakkoilmoittautuminen on auki perjantaihin 23.8. saakka. Ilmoittautua voi Mhy Metsä-Lapin nettisivuilla osoitteessa www.mhy.fi/metsalappi/tapahtumat tai puhelimitse 0400 548 290.

Kilpailu on Mhy Metsä-Lapin jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen maksuton, ja muilta peritään 30 € osallistumismaksu. Kilpailijoille tarjotaan keittolounas. Kilpailussa käytetään Suomen metsäurheiluliiton metsänomistajien sääntöjä ja MTK:n tehtäväkorttia metsänomistajille.

Kisakanslia Viirin seurantalolla avataan la 31.8. klo 9. Eläkeliiton kilpailu alkaa klo 10 ja Mhy Metsä-Lapin kilpailu klo 11.

 Lisätietoja antavat: 

Ilkka Ruotsala

metsäasiantuntija, ratamestari, puh. 040 123 4567, ilkka.ruotsala@mhy.fi 

Pekka Lehto, kilpailun johtaja, Eläkeliitto, puh. 040 750 9728, pekka.lehto53@gmail.com

Ajankohtaista

  1. Maastokelpoisuus tuli testattua kesäharjoittelussa Sodankylän kairoissa

    Maastokelpoisuus tuli testattua kesäharjoittelussa Sodankylän kairoissa

    Metsä-Lappi

    Mhy Metsä-Lappi tarjosi kesällä 2024 yhteensä viisi harjoittelupaikkaa kesätyöntekijöille. Metsätalousinsinööriksi opiskeleva Pyry Wentzel sai kokea pohjoisen kesän koko kirjon toukokuusta elokuulle kestäneessä harjoittelussa Sodankylässä. Metsäalan ammattiosaamisen lisäksi Pyry sai aimoannoksen maastossa liikkumisen kokemusta pitkien etäisyyksien Lapissa.

    Lue lisää
  2. Metsätaitokilpailut kisattiin mukavassa syyssäässä

    Metsätaitokilpailut kisattiin mukavassa syyssäässä

    Metsä-Lappi

  3. Tulevaisuuden metsätieammattilainen harjoittelussa

    Tulevaisuuden metsätieammattilainen harjoittelussa

    Metsä-Lappi

2024 © Metsänhoitoyhdistykset