Kesätyöstä eväitä uusille metsäammattilaisille

metsa-lappi

Mhy Metsä-Lapissa työskentelee kesällä 2024 kaikkiaan neljä kesätyöntekijää eri toimistoilla. Työsuhteet ovat muutamasta viikosta kolmeen kuukautta, joten monenlaista kokemusta ja osaamista ehtii harjoitteluissa karttua. Pyry Wentzeliin voi törmätä Sodankylässä, Mikko Haapakoskeen Kemijärvellä, Hanna Rautioon Rovaniemellä ja Jenni Patosalmeen Sallassa.

Kaikki kesätyöntekijät ovat metsäalan opiskelijoita tai metsätalousinsinööriksi vasta valmistuneita. Harjoittelijat työskentelevät kokeneiden metsäasiantuntijoiden ohjauksessa, ja tehtäviä on räätälöity myös harjoittelijoiden kiinnostuksen ja osaamisen mukaan.

Kesätyöntekijöistä ensimmäisenä esittäytymisvuoron saa Hanna Rautio.

"Olen Hanna Rautio, ja toimin kesätyöntekijänä MHY Metsä-Lapin Rovaniemen toimistolla tulevan kesän ajan. Kotoisin olen Oulaisista, ja muutin Rovaniemelle opiskelemaan syksyllä 2020. Metsätalousinsinöörin opinnot sain valmiiksi keväällä 2024, ja valmistuin metsätalousinsinööriksi nyt toukokuussa. Vapaa-ajalla pelaan lentopalloa ja seuraan muutenkin urheilua, lisäksi tykkään tehdä käsitöitä.

Aiemmissa harjoitteluissa työskentelin puukaupan ja metsäpalvelumyynnin parissa, mutta myös esimerkiksi luonnonhoito ja metsänhoitotyöt tulivat tutuiksi. Opintojen ensimmäisen harjoittelun tein metsänhoitoyhdistyksessä, joten nyt ympyrä niin sanotusti sulkeutuu, kun pääsen työskentelemään opintojen loppuessa jälleen metsänhoitoyhdistyksessä. Odotan innolla mitä työtehtäviä tuleva kesä tuo tullessaan!"

Hannan alkukesään on kuulunut esimerkiksi taimikonhoidon ja nuorenmetsänhoidon työmaiden valmistelua ja maastomittauksia. Tervetuloa taloon, Hanna!

Ajankohtaista

  1. Ajantasainen markkinatieto metsänomistajan valttina

    Ajantasainen markkinatieto metsänomistajan valttina

    Metsä-Lappi

    Pohjois-Suomen puumarkkinatilanne on jatkunut vahvana. Puun korkeasta kysynnästä myös Lapissa kertovat isot puukauppamäärät ja puun hintojen säilyminen korkealla tasolla.

    Lue lisää
  2. MHY Metsä-Lapissa muutoksia toimenkuvissa  

    MHY Metsä-Lapissa muutoksia toimenkuvissa

    Metsä-Lappi

    Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lapissa päivitetään metsäasiantuntijoiden toimenkuvia. Muutokset koskevat aluevastuullisten metsäasiantuntijoiden tehtäviä Sodankylässä sekä yhdistyksen korjuupalvelua 14.10.2024 alkaen.

  3. Sodankyläläiselle metsäasiantuntija LKV Johanna Kaltiokummulle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

    Sodankyläläiselle metsäasiantuntija LKV Johanna Kaltiokummulle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

    Metsä-Lappi

    Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lapin sodankyläläiselle metsäasiantuntija LKV Johanna Kaltiokummulle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset