Mhy Loimijoki on Loimaan kaupungin sekä Humppilan, Jokioisten, Oripään, Punkalaitumen ja Ypäjän kuntien alueilla toimiva metsänhoitoyhdistys. Yhdistys on muodostunut fuusioiden myötä kahdeksasta pitäjäyhdistyksestä, joista vanhin on perustettu v. 1913. Tänä vuonna järjestettävät vaalit ovat jo seitsemännet yhdistyksen historiassa.
Vaalitapa ja vaalitoimitus
Metsänhoitoyhdistys Loimijoen valtuusto on kokouksessaan 11.4.2024 hyväksynyt äänestys- ja vaalijärjestyksen. Vaalitapana on enemmistövaalit ja äänestää voi joko sähköisesti tai postiäänestyksenä. Valtuustoon valitaan neljäksi vuodeksi 25 valtuutettua ja 11 varavaltuutettua. Vaalikelpoisia ovat 18 vuotta täyttäneet jäsenet, joiden jäsenmaksu on maksettu.
Valtuusto on yhdistyksen korkein päättävä elin. Sen tehtävänä on toimia yhdistyksen jäsenten edustajana, joka tuo jäsenten metsänomistamiseen liittyvät toiveet ja tavoitteet metsänhoitoyhdistyksen päätöksentekoon sekä käytännön toimintaan. Valtuuston jäsenet vaikuttavat siihen, mihin suuntaan yhdistystä kehitetään.
Valtuuston tärkeimpiin tehtäviin kuuluvat:
- talousarvion ja toimintasuunnitelman sekä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vahvistaminen
- toimintalinjausten, yhdistymisten ja sääntömuutosten hyväksyminen
- jäsenmaksun määrästä päättäminen
- hallituksen ja tilintarkastajien valinta
Mhy Loimijoen valtuusto valitsi kokouksessaan 11.4.2024 vaalitoimikunnan, johon kuuluu 5 jäsentä:
Suonpää Timo, puheenjohtaja, puh. 0400 957 454, timo.suonpaa@pp.inet.fi
Erelä Markku, varapuheenjohtaja, puh. 0400 821 264, erelamarkku@gmail.com
Eklund Artturi, puh. 050 575 6208, artturi.eklund@dinolift.com
Mustonen Hannu, puh. 0500 176 487, hannumustonen@hotmail.fi
Saikku Vesa, hallituksen edustaja, puh. 050 528 3036, vesai@sci.fi
Neero Jari, vaalitoimikunnan ulkopuolinen sihteeri, 040 584 2145, jari.neero@mhy.fi
Metsänomistajat päättävät metsänhoitoyhdistyksissä
Päätösvalta yhdistyksissä kuuluu yhdistyslain mukaan niiden jäsenille, eli metsänhoitoyhdistyksessä metsänomistajajäsenille. Valtuuston ja hallituksen jäsenet toimivat metsänomistajien edustajina ja myös tiedon välittäjinä molempiin suuntiin. Vain yhdistyksen jäsenet voivat asettua ehdolle. Valtuusto kokoontuu minimissään sääntömääräisiin kevät- ja syyskokouksiin päättämään mm. toimintasuunnitelmasta ja budjetista.
Valtuusto valitsee keskuudestaan metsänhoitoyhdistyksen hallituksen. Hallitus kokoontuu tarvittavan monta kertaa vuodessa päättämään operatiivisen toiminnan keskeisistä asioista, kuten yhdistyksen metsänomistajille tarjoamista palveluista. Näitä ovat esimerkiksi puukauppa- ja metsänhoitopalvelut. Lisäksi tarvitaan edunvalvontaa, jotta metsänomistajat saisivat jatkossakin parhaan mahdollisen hinnan puilleen, ja edelleen päättää oman metsäomaisuutensa käytöstä.
Nyt valitaan päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi, ja nyt on päätöksenteon aika.