Lähitaimia tarjolla

paijat-hame

Vaikka lumihanget ovat vielä korkeat, niin metsänhoitoyhdistyksellä ollaan jo kevään suunnitelussa pitkällä: muokkauksista sovitaan ja taimimääriä varmistetaan metsänomistajilta. Urakoitsijat virittelevät kaivinkoneitaan ja metsureiden istutusputkia kunnostetaan.

Mhy Päijät-Häme on varannut vuodelle 2024 kaikkia taimilajeja ja -kokoja kevään ja syksyn taimitilauksiin, mutta nyt osasta on jo pulaa. Taimia kasvatetaan 1-vuotiaista 1,5- ja 2-vuotiaisiin, niin pikku, keski- kuin isopaakkuina. Kaikkia taimilajeja ei kuitenkaan ole saatavilla kaikenkokoisina, eikä niitä kasvatetakaan sellaisina.

Valtakunnallisesti ja Päijät-Hämeessäkin on niukkuutta koivusta ja männystä. Mäntyä ja koivua on istutettu Päijät-Hämeessä melko maltillisesti vuosia, mutta nyt pelkästä kuusen viljelystä on pikkuhiljaa siirrytty kasvattamaan muitakin puulajeja. Valitettavasti hirvet meinaavat estää paikallisesti oikean puulajin kasvattamisen oikealla kasvupaikalla.

Paikallisella Pohjan Taimen taimitarhalla Heinolan Vierumäellä ollaan valmistelemassa pian alkavia kevään kylvöjä kasvihuoneisiin. Jo syksyllä on pakattu pakkasvarastoon ensimmäiseksi metsänomistajille kevään istutuksiin menevät taimet. Taimikentällä talvehtineita taimia ruvetaan pakkaamaan suoraan istutuksiin vasta toukokuussa.

Kun käytämme Päijät-Hämeessä Vierumäen taimitarhaa, niin lyhennämme kuljetusmatkoja ja säästämme ympäristöä. Metsänomistaja voi myös käydä hakemassa mhy:n kautta tilaamansa taimet itselleen sopivaan aikaan suoraan taimitarhalta.

Hyödynnä paikalliset taimet ja tee tilaus omalta metsäasiantuntijaltasi!

Ajankohtaista

  1. Mhy Päijät-Hämeen toimintavuosi 2023

    Mhy Päijät-Hämeen toimintavuosi 2023

    Päijät-Häme

    Vuosi 2023 oli menestysvuosi päijäthämäläisen metsänomistajan kannalta.

    Lue lisää
  2. Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä Lahden ympäristöön

    Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä Lahden ympäristöön

    Päijät-Häme

    Hämeen ensimmäinen Helmi-keskittymä, Helmikauden keskittymä, on perustettu Asikkalan, Hollolan, Lahden ja Orimattilan kuntien alueelle.

  3. Vain kilpailuttamalla tiedät, teitkö hyvän puukaupan

    Vain kilpailuttamalla tiedät, teitkö hyvän puukaupan

    Päijät-Häme

    Ostatko auton vertailematta hintoja ja ominaisuuksia? Tuskin. Samalla tavoin puukaupassa on tärkeä kilpailuttaa ostajat.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset