Kuutio-palvelu käyttöön Mhy Kymenlaaksossa

kymenlaakso

Mhy Kymenlaakso on siirtynyt käyttämään Kuutio-palvelua puukauppojen kilpailutuksessa.

Kuutio on ensimmäinen kaikille avoin ja tasapuolinen sähköinen puumarkkinapaikka, jota lähes kaikki puunostajat ja valtakirjakauppaa tekevät Mhy:t nykyisin käyttävät. Myös Mhy Kymenlaakso kilpailuttaa jatkossa kaikki metsänomistajien valtakirjakaupat Kuution kautta. 

- Uuden Leafpoint-metsäjärjestelmän myötä mekin pääsemme mukaan Kuution käyttöön. Tämä on odotettu uudistus, sillä on niin puunmyyjien kuin ostajienkin etu, että kaikki osapuolet käyttävät palvelua. Yhteinen puumarkkinapaikka tuo puukaupan entistä avoimemmaksi kaikkien osapuolien kannalta, tiivistää Mhy Kymenlaakson johtaja Panu Pettinen. Hän kutsuukin kaikki puunostajat mukaan käyttämään Kuutiota.

Kuutio suoraviivaistaa tarjouksien tekoa ja vastaanottamista, sillä kaikki tarjouspyynnöt kulkevat tietojärjestelmien kesken helposti ja puunostajat pääsevät kattavasti näkemään kaikki alueen tarjolla olevat leimikot yhdellä vilkaisulla. Kuution kehityksessä ovat mukana sekä ostajat että myyjät. Tämä varmistaa sen, että palvelu tarjoaa jatkossakin hyötyä molemmille osapuolille. 

Kuution mukaan puunostajien volyymista jopa 98 prosenttia on mahdollista tavoittaa Kuution kautta ja kaikki ostajat vastaavat ahkerasti tarjouspyyntöihin. Jokaiseen tarjouspyyntöön tulee Kuution kautta keskimäärin neljä tarjousta. 

Ajankohtaista

  1. Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson uusi johtaja on valittu

    Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson uusi johtaja on valittu

    Kymenlaakso

    Uudeksi johtajaksi on valittu kotkalainen metsänhoitaja Janne Ristola.

    Lue lisää
  2. Ympäristötuki: Mhy auttaa kohteiden selvittämisessä ja tuen hakemisessa

    Ympäristötuki: Mhy auttaa kohteiden selvittämisessä ja tuen hakemisessa

    Kymenlaakso

    Ympäristötukea on mahdollista saada metsäläin suojaamille tärkeille elinympäristöille ja monimuotoisesti merkittäville kohteille. Tuki on osa metka-järjestelmää.

  3. Asiantuntija paljastaa puukaupan sudenkuopat – näissä kohdissa kannattaa metsänomistajan olla hereillä

    Asiantuntija paljastaa puukaupan sudenkuopat – näissä kohdissa kannattaa metsänomistajan olla hereillä

    Kymenlaakso

    Puukauppa on metsänomistajalle iso tapahtuma. Metsäasiantuntija Helena Koivisto kertoo avaimet onnistuneeseen puukauppaan.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset